Uddevalla Byggnadsvård

Byggnadsvårdscentrum i väst

  • Kämpegatan 8-10, 45132 Uddevalla
  • Öppettider: under kvartal 1 2014 enligt överenskommelse
  • Hitta oss

Tapeter från Gysinge byggnadsvård

Tidstypiska tapeter från Gysinge förgyller varje hem. Som med Gysinges övriga sortiment är dess tapeter och tapetborder ett resultat av tradition och odiskutabelt hantverk.

Gysinge har uppdaterat sin tapetkollektion. Kvar sedan förut är den enfärgstryckta medaljongmönstertapeten ”Nästgårds” (finns i färgerna blå, brun och röd). Nyheterna presenteras under.

Tapet, Farstun är en schablontapet från förra hälften av 1800-talet i den stil som i Sverige kallas för Karl Johantiden. Mycket vacker tapet!

Originalet till Tapet, Storkammaren kommer från Gården Lars-Daniels i Järvsö. Schablontapeten är från runt 1840 och kombinerar 1700-tals mönster med glest spridda blombukter mot enfärgad bakgrund, med ett spetsliknande medaljongmönster av den typ som kom med nyrokokon hundra år senare. Ett mycket bra exempel på allmogens stilkombinationer. Finns i färgerna grå, gul och vit.

Tapet, Gårdskontoret satt från början på väggarna i ett gårdskontor på Wirums säteri i Småland, ca 1880. En enkel och mycket stämningshöjande tapet! Finns i färgerna beige, ljusgrå och mörkgrå.

Tapet, Förmaket kommer från början från Wirums säteri i Småland och dateras till runt 1860. Tapeten är en lågmäld och vacker diagonalmönstertapet vars mönster påminner om 1700-talstapeter. Finns i färgerna grå, gul och beige.

Tapet enfärgad är en ny kollektion med enfärgade tapeter från Gysinge. De enfärgade tapeterna åstadkommer enfärgade rum med liv och känsla. Finns i färgerna beige, gul, grön, ljusgrå, mellangrå och vit.

Läs mer om Gysinges tapeter.

Gysinges tapeter kombineras gärna med en enfärgad bröstpasel målad i matchande linoljefärg eller med någon av Gysinges vackra border i exempelvis böljande franskinspirerade jugendstil eller den lite mer strikta centraleuropeiska jugendstilen. En ny bord i Gysinges sortiment är salsbården som finns i brun och gul.

Ett vackert alternativ till Gysinges tapeter är att kombinera exempelvis tapetborden Pariserjugend, rosa blommor tillsammans med Gysinges matta linoljefärg Bränd terra eller den Pompejanskt röda linoljefärgen!

Vill du veta mer? Välkommen in till oss på Uddevalla Byggnadsvårds gårdsbutik. Vi har ett urval av fina tapeter och border från Gysinge och färgprover så att du hittar just din kombination!